Wanneer is uw relatie écht blij met een geschenk? Welk product levert de meeste waardering en hoogste gebruikswaarde op? Bij het kiezen van een goede giveaway spelen trends een belangrijke rol. Door te weten wat mensen bezig houdt, welke kleuren en materialen populair zijn en waar de meeste vraag naar is, kun je een populair relatiegeschenk kiezen dat zeker in de smaak zal vallen. Bovendien laat u met zo’n trendy relatiegeschenk zien dat uw bedrijf bovenop de feiten zit!

Relatiegeschenken trends van 2017

Het begin van het jaar is een mooi moment om de nieuwste trends en ontwikkelingen te bekijken. De ideale graadmeter hiervoor is de PPAI Expo. Op deze gigantische vijfdaagse beurs, georganiseerd door Promotional Products Association International, presenteren ruim 1300 bedrijven de nieuwste ontwikkelingen en innovaties binnen de branche. Bij elkaar zijn dat ruim een kwart miljoen zakelijke relatiegeschenken, giveaways en promotionele producten onder één dak! Uit al deze duizenden producten konden voor 2017 vier belangrijke trends gedistilleerd worden: multifunctionele producten, technische hoogstandjes, producten met oog voor design en geschenken voor gezond en bewust leven.

Multifunctionele relatiegeschenken

Relatiegeschenken worden steeds geavanceerder. Zelfs de klassieke pen - het meest succesvolle relatiegeschenk ooit - wordt tegenwoordig uitgerust met een tip voor touchscreen, lampje en beeldschermreiniger. Of wat dacht je van een bluetooth speaker die ook dienst doet als powerbank of wekkerradio? Voor de klant is zo’n multifunctioneel product leuk om te krijgen. Want wie wil er nu niet iets extra’s? En voor bedrijven bieden deze extra functies ook een bonus: meerdere kansen om een blijvende indruk te maken!

VR brillen en powerbanks

De ontwikkelingen binnen de technologie blijven doorrazen. Dat biedt ook voor relatiegeschenken nieuwe mogelijkheden. Een grote trend is de Virtual Reality bril. Door een smartphone hierin te plaatsen, ligt een geweldige 3D ervaring binnen handbereik. In combinatie met apps of een aangepaste website biedt een VR bril bovendien de mogelijkheid om relaties ‘binnen te laten kijken’ in huizen, bedrijven, hotels, op festivals, parken, enzovoorts. En om onze smartphones en tablets altijd en overal van stroom te kunnen voorzien, blijft de powerbank in populariteit toenemen. Deze externe batterijen worden bovendien steeds krachtiger. De nieuwste modellen zijn uitgerust met een digitaal display dat de resterende capaciteit van de powerbank toont. Handig!

Oog voor design en detail

Relatiegeschenken anno 2017 zien er stijlvol uit, zijn ontworpen met oog voor detail en voorzien van een doordacht design. Trendy relatiegeschenken gebruiken nieuwe materialen zoals kurk en hout. De zachte kleuren van 2016 maken plaats voor warme, diepe kleuren, zoals bruin, groen, blauw en terracotta, en fellere kleuren als rood, mosterdgeel en paars. Mooie voorbeelden van populaire relatiegeschenken met een doordacht design zijn een stijlvolle, houten bluetooth speaker en een speelse ronde bluetooth speaker in trendy kleuren.

Gezond en bewust leven

Een healthy lifestyle: het is een trend die al enige tijd blijft doorzetten. We willen bewust leven, gezond en puur eten en fit blijven door te sporten. Een populair, gezond relatiegeschenk voor 2017 is dan ook de waterfles met infuser. Deze hervulbare waterfles heeft een compartiment voor vers fruit, zodat de smaak en de vitaminen van het fruit in het water komt.  De beste optie om dagelijks voldoende vitaminen en water binnen te krijgen!

Wat in Nederland bovendien actueel is als bewust relatiegeschenk, is de boodschappentas. Sinds 2016 mogen winkels geen gratis plastic tassen meer verstrekken. Veel mensen zoeken daarom een handige tas om mee naar de winkel te nemen. Met een bedrukte tas van gerecyclede PET flessen, handige opvouwbare tas of stevige katoenen tas met comfortabele handgrepen geeft u een handig alternatief aan uw relatie en een welkome bijdrage aan het milieu!