Algemene Voorwaarden

Download een PDF versie van dit document. 

1. ALGEMENE VOORWAARDEN RELATIEGESCHENKEN.NL BV

Hoe gaan wij om met onze voorwaarden?

Alles vastleggen in voorwaarden kan niet. Dat proberen we dan ook niet. Onze voorwaarden zijn daardoor simpel en leesbaar. We handelen niet naar de letter maar in alle redelijkheid naar de bedoeling van deze voorwaarden.

Spreken we in de tekst over promotiematerialen of giveaways? Daarmee bedoelen we tevens de relatiegeschenken. We gebruiken de drie termen door elkaar heen.

 • De prijzen van onze relatiegeschenken zijn netto, exclusief 21% BTW.
 • Levertijden kunnen afwijken van de tijden die op www.relatiegeschenken.nl worden vermeld, ivm drukte, productiecapaciteit en voorraden.
 • U kunt betalen via vooruitbetaling, iDeal, MisterCash, creditcard of na afspraak 8 dagen netto na factuurdatum.
 • In uitgebrachte offertes gaan we uit van een drukpositie op één plaats. Bij meerdere gewenste posities kunt u dit aangeven en berekenen wij uw prijs. 
 • Uitgebrachte offertes hebben een geldigheidsduur van 30 dagen, tenzij anders besproken of aangegeven.
 • Orders van relatiegeschenken leveren we vanaf € 200,- (ex BTW) franco in huis, op 1 adres in Nederland en België.
 • Voor orders van relatiegeschenken tot € 200,- (ex BTW) berekenen wij minimaal € 25 zogenaamde Kleine Orderkosten.
 • Eventuele koerierskosten op verzoek van de klant, zijn voor rekening van de klant.
 • Relatiegeschenken.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verantwoordelijkheden van de vervoerder.
 • Relatiegeschenken.nl  behoudt zich het recht voor tot 10% meer-/minderlevering voor productie-orders van het relatiegeschenk.
 • Alleen schriftelijke reclamaties binnen 8 dagen na levering van de giveaways worden in behandeling genomen. Maar ook daarna proberen we tot een goede oplossing te komen ;-).
 • Retouren van de promotiematerialen worden alleen geaccepteerd als daarvoor toestemming is gegeven en bij de goederen de retourbon zichtbaar op de verpakking zit.
 • Retouren van bestelde artikelen is voor zakelijke klanten niet mogelijk.
 • Bedrukte, geborduurde en/of gedragen relatiegeschenken kunnen niet retour genomen worden, tenzij er sprake is van een echte fout in de bedrukking.
 • Relatiegeschenken.nl gaat er vanuit dat de klant copyrighthouder van een logo of motief is, dan wel door de copyrighthouder geautoriseerd is om dit motief of logo te gebruiken en aanvaardt derhalve geen aansprakelijkheid voor overtreding van copyrights.
 • Voor bedrukking van het relatiegeschenk geldt dat de kleuren zo goed mogelijk worden benaderd. 100% exacte kleurmatch is onmogelijk, omdat hierbij materiaal en ondergrondkleur een rol spelen. Voor kleurafwijkingen aanvaardt Relatiegeschenken.nl geen aansprakelijkheid.
 • Alle prijzen zijn gebaseerd op basis van bruikbaar digitaal artwork (Adobe Illustrator 8.0 EPS).
 • Alle prijzen afgegeven voor borduren zijn indicatief, gebaseerd op een schatting van het aantal steken. Het werkelijke aantal steken wordt na ontvangst van de borduurmal op basis van nacalculatie doorberekend.
 • Bij het plaatsen van een offerte aanvraag, sample aanvraag of bestelling worden uw gegevens opgenomen in ons mailingbestand. Wij zullen deze gegevens niet aan derden verstrekken.
 • Bij het plaatsen van een bestelling van uw relatiegeschenk verklaart u kennis te hebben genomen en akkoord te gaan met de algemene en betalingsvoorwaarden.
 • Uw emailadres gebruiken wij alleen om u periodiek een mail te sturen met onze aanbiedingen en tips. Wilt u zich hiervoor uitschrijven dan kan dit heel gemakkelijk via de unsubscribeknop.
 • Relatiegeschenken.nl is niet aansprakelijk voor mogelijke druk- en zetfouten van de promotiematerialen, giveaways of relatiegeschenken.
 • Relatiegeschenken.nl verkoopt promotiematerialen in veel verschillende categorieën zoals pennen bedrukkenpowerbank bedrukkensleutelhangers bedrukken en mokken bedrukken
 • De verplichte thuiskopieheffing op USB sticks moeten wij €0,40 excl. BTW per USB stick in rekening brengen. Deze heffing is niet in de stuksprijs van de USB stick verwerkt en zal handmatig worden toegevoegd op uw definitieve orderbevestiging.

 

2. ZICHTEXEMPLAREN

U kunt gratis zichtexemplaren van relatiegeschenken aanvragen bij een orderwaarde boven de 200 Euro (ex BTW). U kunt zowel via de webshop (vul dit dan in het opmerkingenveld in bij het desbetreffend artikel in de offerte) als telefonisch een zichtexemplaar bestellen. U kunt maximaal 3 samples aanvragen. Gaat u daarna niet over tot aankoop? Dan vragen wij u het exemplaar binnen 14 dagen na ontvangst retour te sturen. Retourneren is op eigen kosten. Indien u het exemplaar wilt behouden berekenen wij u de stuksprijs van het artikel, plus € 6,00 verzendkosten.

Wij versturen gratis zichtexemplaren tot een totale waarde van 10 euro, voor sample aanvragen boven dit bedrag ontvangt u direct een factuur. Deze kunt u niet retourneren.

3. BETALINGSVOORWAARDEN

 • Na aanlevering en controle van uw klantgegevens is betaling op factuur mogelijk.
 • Vervolgorders kunnen op rekening worden betaald.
 • Alle genoemde prijzen zijn netto, exclusief 21% BTW, inclusief verzendkosten.
 • Offertes worden uitgebracht onder voorbehoud van tussentijdse levering en voorraad.
 • Bij elke order voor relatiegeschenken ontvangt u een factuur.
 • Bij het plaatsen van een bestelling verklaart u kennis te hebben genomen en akkoord te gaan met de algemene en betalingsvoorwaarden.
 • Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke druk- en zetfouten op de geleverde relatiegeschenken.

4. AANLEVEREN LOGO/TEKST

Relatiegeschenk laten bedrukken? We hebben een aantal richtlijnen opgesteld om uw logo, tekst of een ander ontwerp aan te leveren. U voorkomt op die manier teleurstellingen en u kunt de giveaway bestellen zoals u die voor ogen heeft.

Logo aanleveren

Logo aanleveren voor bedrukking? Wij werken uitsluitend met vector-logo’s, het logo dient te zijn opgemaakt in Adobe Illustrator. Dat betekent dat het logo een .AI of een .EPS-extensie dient te hebben. EPS-bestanden opgemaakt in Photoshop kunnen wij niet verwerken, dit dient in Adobe Illustrator te gebeuren.

Blijkt uw aangeleverde logo of artwork niet bruikbaar voor bedrukking van uw relatiegeschenk? Onze ontwerpstudio zal het logo moeten omzetten of nabouwen, hiervoor berekenen wij €67,50 per uur aan kosten, exclusief btw.

Lettertype van de tekst

Gebruikt u tekst in uw logo? Wij vragen u de tekst in het logo of een ander ontwerp om te zetten naar letteromtrekken. Blijkt dat niet mogelijk? U kunt ons een lettertype-bestand meesturen, zodat we dat kunnen installeren in ons systeem. De bestandsextensie van het lettertype bestand dient .TTF of .OTF te zijn. Andere extensies kunnen wij niet verwerken.

Opdruk en borduurwerk

Voor de opdruk van een logo maken wij gebruik van PMS kleuren (uitgezonderd full colour drukwerk). Is de PMS kleur niet bij u bekend? Laat dit ons weten, wij kunnen de PMS-kleur voor u bepalen. Hiermee voorkomt u teleurstellingen als u het promotiemateriaal of de relatiegeschenken ontvangt. 

Voor borduurwerk maken wij gebruik van Madeira-kleuren. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze kleurvorm en hoe dit toe te passen op het relatiegeschenk dat u wilt laten borduren.

Relatiegeschenken.nl is op geen enkele mogelijkheid aansprakelijk voor drukfouten van relatiegeschenken die niet volgens onze aanleverspecificaties zijn aangeleverd.

5. GESCHILLEN

Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de klant waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Mochten er geschillen naar aanleiding van de Overeenkomst ontstaan die niet minnelijk geschikt kunnen worden, dan zullen deze worden voorgelegd aan de bevoegde rechter van het arrondissement waar ondernemer gevestigd is. Ondernemer en klant kunnen overeenkomen hun geschillen te beslechten bij wege van bindend advies of arbitrage.